About us

Det spelar ingen roll hur gammal du är – alla behöver en Bukowski nalle!

Varje nalle symboliserar Barbara Bukowskis livslånga behov av att kanalisera sin kreativitet och konstnärliga begåvning. Varje nalle eller serie som skapas har en motsvarighet i det verkliga livet – för varje person har en spegelbild i form av en nalle i Barbaras uppfinningsrika sinne.

Från den allra första till den absolut senaste mjukisen har vi fångat historien kring alla nallar. Likt människor bildar de familjer, får tillskott och bildar flera. Mjukisdjur från Bukowski Design ger verkligen ett mervärde av levande historia!.

Efter mer än tjugo år av hårt och passionerat arbete är företaget idag väletablerat med ett brett kontaktnät av återförsäljare, samlare och agenter.

 

Historia

Bukowski Design AB startade sin verksamhet år 1990.

Barbara Bukowski började med att designa nallar och kaniner till sina båda söner, dessa älskas och kramas av dem även idag.

Inspirationen hämtade hon från gamla Tyska och Engelska modeller som bland annat designats av Margareta Steiff. Under en mässa i Sollentuna ställde hon som prov ut några av de första egendesignade björnarna vilka drog till sig större uppmärksamhet än de övriga produkterna.

Efter detta första bevis på att det verkligen fanns ett stort intresse för hennes nallebjörnar satsade Barbara Bukowski helhjärtat på att bygga och etablera sitt företag som en av de största producenterna av mjukisdjur i Skandinavien.

Barbara Bukowski